Ha már itt a nyár és a strand szezon, akkor itt a lángos ideje!! Mivel minden blogger egy ideje lángos- lázban él, és Dizájnmenza is meghirdette a játékát, én sem maradhattam ki a sorból, ezért elkészítettem a saját variációmat. A tésztája könnyű, az íze pedig ezzel a pirított lilahagymával eszméletlen lett :)
Hozzávalók:
-
0.5 kg liszt
(nálam ch csökkentett)
-
2.5 dkg élesztő
-
2 fej lilahagyma
-
langyos víz,
amennyit felvesz
-
kb. 2-3 kk. só
(én nem tettem bele, mert sós ch csökkentett lisztkeveréket használtam)
-
pici cukor vagy
fruktóz az élesztő felfuttatásához
Elkészítés:
Az
élesztőt kis langyos vízben kicsi cukorral vagy fruktózzal felfuttatjuk.
Közben
a hagymát apróra felkockázzuk, majd kicsi olajon megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni,
míg az élesztő felfut.
Összegyúrjuk a tésztát annyi langyos vízzel, hogy lágy
tésztát kapjunk.
Én ebben a melegben fél órát kelesztettem letakarva.
8 darabra
vágtam, azokat kis gömbökre formáztam és így is kelesztettem még 15 percet
letakarva.
Olajos kézzel húzogattam ki a gömböcöket, majd bő, forró olajban sütöttem kb. 2 percet mindkét oldalát.
Fokhagymás
tejföllel és sajttal tálaltam, de bolognai mártással is isteni finom!
Annyira köszönöm a játékot! Tök jó ötlet beletenni a hagymát a lángosba! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik az ötlet :)
VálaszTörlés