Hozzávalók:
-
1.5 kg málna
-
1 csomag Haas
4:1- hez zselésítő
- ízlés szerint
folyékony édesítő
Elkészítés:
A málnákat alaposan
átmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Beleöntjük egy edénybe,
összekeverjük a zselésítővel és feltesszük magas lángon főni. Amikor elkezd
forrni, édesítjük, és az újra forrástól kezdve még 5 percig főzzük.
Az üvegeket
alaposan kimossuk, majd meleg vízbe állítjuk, hogy a forró lekvár miatt ne
törjön el az üveg.
Beletöltögetjük peremig a kész lekvárt az üvegekbe,
rácsavarjuk a tetejüket, és 10 percre fejre fordítjuk.
Amikor letelt a 10 perc,
száraz dunsztba tesszük: újságpapírral körbecsomagoljuk az üvegeket, betakarjuk őket törölközővel vagy
pléddel, és ott hagyjuk őket kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése