Hozzávalók:
-
60 dkg sertéshús
-
40 dkg fejtett
bab
-
3 fej hagyma
-
2 nagy répa
-
2 nagy zöldség
-
1 kisebb
karalábé
-
1-2 kisebb
burgonya
-
4-5 gerezd
fokhagyma
-
pirospaprika, só,
fekete bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél
Elkészítés:
A
húst felkockázzuk.
A hagymát felaprítjuk, majd kis olajon megpirítjuk.
Ha
lepirult, félrehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát, majd tehetjük rá a
húst. Visszatesszük a tűzre, majd lepirítjuk a húst, hozzátesszük az aprított
fokhagymát is, majd fűszerezzük.
Pici vizet öntünk rá, majd hagyjuk puhulni.
Addig a répát, zöldséget és karalábét megpucoljuk, felvagdossuk, aztán
félretesszük. Amikor már félig megfőtt a hús, mehet hozzá a bab és a zöldségek is.
Összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
Hagyjuk
főni, ha szükséges, kóstolgassuk és ízesítsük. Amikor már majdnem minden puha,
kockázunk bele burgonyát, megvárjuk, míg megfő az is, és tálalhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése