Hozzávalók:
-
2 kicsi cukkini
-
1 kis pohár
tejföl
-
só, bors
-
kevés friss
aprított petrezselyem
-
2 gerezd
fokhagyma
-
2 tojás
-
liszt, amennyit
felvesz (nálam ch csökkentett)
Elkészítés:
Mindkét cukkinit meghámozzuk,
kikanalazzuk a magos belsejét. Ha még fiatal a cukkini, akkor nem is szükséges,
főleg, ha csak apró magok vannak benne.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük,
hozzátörjük a két tojást, a ráöntjük a tejfölt, a zúzott fokhagymákat, a
petrezselymet, borsozzuk, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy olyan
sűrű legyen, mint a tócsni vagy berét (ki, hogy ismeri).
Közvetlenül sütés előtt szoktam csak sózni.
Közvetlenül sütés előtt szoktam csak sózni.
Kanállal adagoljuk a forró olajba vagy
kókuszzsírba a masszát, megvárjuk, míg szép aranybarnára sül, majd leitatjuk róla a felesleges olajat.
Állagra
hasonló, mint a tócsni, kicsit puhább, mint a krumplis változata.
Akár
köretként, vagy fokhagymás tejföllel magában is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése