Hozzávalók:
-
3-4 alma
-
ízlés szerint
fahéj
-
fél citrom
reszelt héja
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg darált dió
-
15 dkg ch csökkentett
liszt
-
ízlés szerint
por vagy folyékony édesítő, esetleg xilit (nálam folyékony Süssina, kb. 15 dkg-
nak megfelelő mennyiség)
-
1 cs. sütőpor
-
3 tojás
-
15 dkg vaj vagy
margarin
-
pár szem dió a
díszítéshez
Elkészítés:
Az
almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, majd felcikkezzük. Egy edényben
megpároljuk az almákat egy kis folyékony édesítővel vagy xilittel, fahéjjal, a
fél citrom reszelt héjával és egy pici tejszínnel. Átforgatjuk, majd várunk
kicsit, míg hűl.
Addig elkészítjük a tésztát.
A darált diót, a lisztet és a
sütőport összekeverjük.
3 tojást felverünk édesítővel, a vajat vagy margarint
egy picit mikróban megolvasztva hozzáadjuk.
A diós- sütőporos lisztet kis
adagokban váltogatva a tejszínnel, hozzákeverjük a masszánkhoz.
A
tortaformánkat kivajazzuk, majd az aljára diót, az oldalára pedig zsemlemorzsát szórunk. Az alma szeletek szép sorban mehetnek az aljára.
Erre egyenletesen
rásimítjuk a tésztánkat és tehetjük is be az előmelegített sütőbe.
Kb. 30 perc alatt megsül, de mindenképp ellenőrizzük tűpróbával.
Csak pár percet hagytam hűlni, miután kivettem a sütőből, majd rátettem egy tálat és megfordítottam.
Csak pár percet hagytam hűlni, miután kivettem a sütőből, majd rátettem egy tálat és megfordítottam.
Melegen és hidegen is iszonyat finom!
Nagyon szép! Biztos nagyon finom is!
VálaszTörlésKöszönöm :) Igen, az volt :) Láttam, hogy a 6. Blogkóstoló játékban, az én blogomat sorsolta neked ki Barbi :) Remélem, tudsz majd azért tőlem válogatni :)
Törlés