Sokféle aranygaluska receptet kipróbáltam már, de azt hiszem, megtaláltam a nyerőt! Limara receptje alapján készítettem, semmit sem változtattam rajta, úgy tökéletes, ahogy van! Csak az alapanyagokat cseréltem le a számomra megfelelőre: cukor helyett édesítőt, sima búzaliszt helyett pedig ch csökkentett lisztkeveréket használtam. Ezer hála és köszönet ezért a receptért! :)
Hozzávalók:
Tészta:
-
50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
-
csipet só
-
3-4 ek. por vagy
folyékony édesítő
-
3 tojás sárgája
-
1 citrom reszelt
héja
-
kb. 2.5 dl tej
-
5 dkg olvasztott
vaj vagy margarin
-
2.5 dkg élesztő
Forgatáshoz:
-
kb. 15 dkg
darált dió
-
kb. 8 dkg
olvasztott vaj vagy margarin
-
ízlés szerint
por édesítő vagy xilit
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk, majd
a lisztezett nyújtódeszkán letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Amikor megkelt,
kinyújtjuk ujjnyi vastagra és egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A maradékot
újra összegyúrjuk, és ugyanígy kiszaggatjuk.
Ha kész vagyunk, az olvasztott
vajba egyenként beleforgatjuk a kis korongokat, ezután pedig mehetnek az
édesített dióba.
Kivajazott magas falú formába belepakolgatjuk a korongokat, de
ne túl szorosan, majd 30 percet kelesztjük így is.
Kb. 35-40 perc alatt sül
meg.
Vanília öntettel tálaljuk.
LÁnyom reakciója mikor megláttuk: Anyaaaaa, holnap csinálj ilyet! Léécci! :D Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlés:D Megéri megcsinálni, mert iszonyat finom :) :)
VálaszTörlés