Hozzávalók:
-
12 db paprika
-
6-7 paradicsom
-
3 nagy fej
hagyma
-
4-5 gerezd
fokhagyma
-
virsli vagy
kolbász, esetleg mindkettő
-
pirospaprika
-
só, bors, fekete
bors, őrölt kömény
Elkészítés:
A
paprikákat és a paradicsomokat alaposan megmossuk.
A paprikákat kicsumázzuk.
Úgy a legegyszerűbb, ha megfogjuk a szárát és benyomjuk, majd visszahúzzuk. Kirázzuk
belőle a magokat, de aki szereti, benne is hagyhatja.
A paradicsomokat
felcikkezzük, majd a fokhagymát felaprítjuk.
A hagymákat megpucoljuk,
elfelezzük, majd felszeleteljük. Kis olajon vagy kókuszzsíron megdinszteljük,
majd félrehúzva a tűzről szórunk rá pirospaprikát, majd mehet rá a paprika,
paradicsom, és visszahúzzuk a tűzre.
Rászórjuk az aprított fokhagymát is, majd
összekeverjük.
Fűszerezzük, majd fedő alatt hagyjuk, hogy kieressze a levét.
Víz nem is kell alá.
Amíg fő, felkarikázzuk a virsliket és megcsináljuk hozzá a
rizst vagy a tarhonyát, ki mivel szereti.
Amikor a paprika és a paradicsom összeesett
és megpuhult, mehet rá a virsli és/ vagy a kolbász.
Most már csak addig főzzük,
amíg ezek meg nem puhulnak, és már tálalhatunk is.
Nálunk megoszlanak az ízlések. Én rizzsel szeretem, a párom meg csak úgy, magára:) de mindenképpen finom!
VálaszTörlésNálunk is ugyanez a helyzet :)
VálaszTörlés