Sokan sokféleképpen ismerik, berét, lapcsánka, tócsni, tócsi stb... Egy a lényeg: egyszerű és nagyszerű, és nem utolsó sorban nagyon finom! :)
Hozzávalók:
-
4-5 burgonya
-
1 kis pohár tejföl
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 tojás
-
só
-
fekete bors
-
kicsi liszt (nálam ch csökk)
-
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyákat megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn
lereszeljük. A fokhagyma gerezdeket vagy nagyon apróra vágjuk vagy reszeljük.
Hozzáadjuk a 2 tojást, a tejfölt, majd sózzuk és borsozzuk. Teszünk hozzá lisztet, mert a sótól levet ereszt és ez fogja össze majd a masszát.
Kanállal adagolva forró olajban kisütjük.
Sütőben is lehet sütni, ha szilikonos sütőpapírra adagoljuk a masszát, így nem lesz olajos, viszont tovább tart a sütés és nem lesz annyira ropogós.
Még most is imádom! :)) Baromi jó ez a fotó, újra megkívántam, csak ne kéne állni mellette! :/ A sütőben készült verziót nem szeretjük annyira, az olajban sütős az igazi! Hm.....nyami! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök, hogy tetszik a kép! :)
TörlésTény, hogy a sütős verzió nem annyira finom, mint az olajban sült, én is csak ezt szeretem :)