Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db tojás
- liszt (nálam ch csökk)
- cukor (nálam xilit)
- sütőpor
3 ugyanolyan pohár szükséges hozzá.
A lényeg az, hogy mindig annyi cukrot és lisztet (ehhez jön 1 kk.
sütőpor) tegyünk a poharakba, ameddig a tojás csíkja van. A liszthez
hozzákeverünk mindig + 1 dl lisztet és plusz 1 kk. sütőport.
Az enyém 6 tojásból készült, külön sütöttem a lapokat hozzá, laponként 2
tojással. Az egyik pohárba beleütjük a tojásokat, picit összekeverjük, a másik
pohárban ugyanannyi cukrot vagy xilitet teszünk, ameddig a tojás van, a
harmadik pohárba pedig lisztet teszünk szintén a tojással megegyező szintig. A
liszthez még hozzáteszünk plusz 1 dl lisztet (ezt feles pohárban mértem ki) és
összesen 2 kk. sütőport keverünk bele.
Krém:
-
50 dkg túró
-
1 pohár joghurt (lehet natúr vagy amilyen gyümölcs kerül a krémbe)
-
2.5 dl habtejszín ( felverve, de ez szerintem egyértelmű :) )
-
ízlés szerint xilit (kb 4 ek.)
-
1 lime reszelt héja
-
1 nagy marék málna
Díszítés:
-
2 dl habtejszín
-
darált dió
-
gyümölcsök
-
1 csomag zselatin
Jaj de nagyon szépséges :) Ügyes vagy, csak így tovább :)
VálaszTörlésKöszönöm Andi, igyekszem! :)
TörlésNagyon mutatós! Biztos nagyon finom is!
VálaszTörlésKöszönöm :) Igen, azt mondták nagyon finom volt :)
Törlés