Igazából csak azért kerül fel a blogra, mert a hagyományos paníron turbóztam egy kicsit és mártogatós is készült hozzá. A panírral és a mártogatósokkal is lehet variálni, így soha nincs az az unalmas "Már megint rántott cucc van ebédre?" kérdés...:)
Ezúttal a zsemlemorzsához kevertem búzacsírát és szezámmagot, valamint kapros tejföl volt hozzá a mártogató. A zsemlemorzsához keverhetünk fokhagyma granulátumot is, de helyette használhatunk akár zabkorpát is.
A mártogatós is mindenkinek a saját ízlése, lehet fokhagymás, kapros, tzatziki stb...Készülhet tejföllel vagy natúr joghurttal is, szóval nagyon sok variáció lehetséges és nagyon feldobjuk vele az ilyen rántott zöldségeket.
Hozzávalók:
-
2 kisebb patisszon
-
liszt (nálam ch csökk)
-
3 tojás
-
zsemlemorzsa (ch csökk)
-
búzacsíra
-
szezámmag
Mártogatóshoz:
-
1 kis pohár tejföl
-
ízlés szerint édesítő
-
friss kapor
-
só
Elkészítés:
A patisszonokat megpucoljuk ( ezt utálom a legjobban :) ), kikanalazzuk a magjait és felszeleteljük.
Ilyenkor sokan lesózzák, én nem szoktam, mert így levet ereszt és elázik tőle a
panír. A tojásba sem teszek sót, én csak akkor sózom, amikor eszem.
A
zsemlemorzsához kevertem búzacsírát és szezámmagot is.
A szokásos módon
bepanírozzuk (először liszt, aztán tojás és zsemlemorzsa), és forró olajban
kisütjük.
A mártogatóshoz a tejfölt összekeverjük kicsi sóval, ízlés szerint
édesítjük és szórunk bele kaprot. Egyszerű és nagyszerű! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése