A tejfölös burgonyafőzelék az egyik kedvencem, és a karalábét is imádom, így most kombináltam a kettőt együtt. Nem bántam meg, nagyon finom lett! Jobban szeretem, ha a főzelék csak saját magával van sűrítve, így ez is rántás nélkül készült. Ehetjük pörkölttel, sült kolbásszal/ virslivel, fasírttal...Bármelyik is legyen, nem fogjátok megbánni! :)
Hozzávalók:
-
5 nagyobb burgonya
-
2 zsenge karalábé
-
2 fej vöröshagyma
-
1 kis doboz tejföl
-
pirospaprika
-
őrölt kömény
-
só
-
fekete bors
-
egész vagy őrölt babérlevél
-
ízlés szerint kapor
Elkészítés:
A hagymákat apró kockákra vágjuk. A burgonyákat és a karalábékat meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk és félretesszük.
A hagymát pici olajon üvegesre pirítjuk, majd szórunk rá pirospaprikát és mehet rá a felszeletelt burgonya és karalábé.
Fűszerezzük, jól elkeverjük és felöntjük vízzel, de nem szükséges, hogy teljesen ellepje.
Amikor megfőttek a zöldségek, veszünk ki 2 merőkanállal belőle (lé nélkül) és botmixerrel pürésítjük.
A tejfölt keverjük csomómentesre és tegyünk hozzá a forró léből a hőkiegyenlítés miatt, keverjük el alaposan és öntsük bele az edénybe.
Megkeverjük, majd mehet bele a pürésített burgonya és karalábé, ami be fogja sűríteni a főzelékünket.
Pár percet még forraljuk és készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése