Ha nincs sok időnk/ kedvünk főzni, jó ötlet ilyen ételt készíteni, mert annyi idő alatt, amíg a tészta megfő, ez is elkészül és már ehetünk is.
Hozzávalók: (4
személyre)
-
2 konzerv (300g) olajos tonhal
-
1 konzerv (400g) paradicsomkonzerv, de lehet friss is
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só
-
fekete bors
-
bazsalikom
-
oregano
-
édesítő
-
spagetti
Elkészítés:
A spagetti vizet tegyük fel melegedni.
A hagymát apróra vágjuk, majd az
egyik konzervből öntünk kicsi olajat a serpenyőbe (a többit én leöntöttem róla)
és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
Erre mehet a villával összetördelt
tonhal.
Átforgatjuk, ráreszeljük a fokhagymát, majd mehet rá a paradicsom és a
fűszerek, valamint az édesítő is.
Ha nincs elég leve, öntsük fel pici vízzel és
hagyjuk kb 8-10 percet rotyogni.
Mire a tészta elkészül, ez is készen van.
Keverjük a tésztát a raguhoz és már ehetünk is. Szórhatunk a tetejére sajtot is. (nekem most ép nem volt itthon)
Keverjük a tésztát a raguhoz és már ehetünk is. Szórhatunk a tetejére sajtot is. (nekem most ép nem volt itthon)
Imádom!:) tényleg villámgyors és nagyon finom..
VálaszTörlés