Mi máson is tesztelhettük volna le az utóbbi két napban főzött lekvárokat, ha nem fánkokon?! :)
Mindegyik lekvár nagy sikert aratott, de azért a fánk sem volt utolsó...:)
Isteni volt még ebben a nagy hőségben is! :)
Mindegyik lekvár nagy sikert aratott, de azért a fánk sem volt utolsó...:)
Isteni volt még ebben a nagy hőségben is! :)
Hozzávalók:
-
1 kg liszt (nálam ch csökk)
-
4 tojás sárgája
-
5 dkg friss élesztő
-
pici cukor az élesztő felfuttatásához
-
25 dkg por xilit
-
kb 0.5 l tej
-
csipet só
-
olaj a sütéshez
-
tetejére lekvár és por xilit
Elkészítés:
Melegítsünk fel egy pici tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és
teszünk bele egy pici cukrot. Félretesszük, hagyjuk, hogy felfusson.
A lisztet egy nagy dagasztótálba tesszük, hozzákeverjük a por xilitet és a
csipet sót.
Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk és elkezdjük dagasztani a
tésztát.
A tejet lassan adagoljuk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Visszatesszük a tésztát a kilisztezett dagasztótálba és a tészta tetejét is megszórjuk
liszttel, letakarjuk és hagyjuk 1 órát kelni, míg 2.5-3 szorosára nem nő.
Ha a
tésztánk megkelt, kiborítjuk egy nyújtódeszkára, ujjnyi vastagra kinyújtjuk,
majd pohárral kiszaggatjuk.
Forró olajban kisütjük őket, megszórjuk por
xilittel és lekvárral a tetejükön tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése