Hozzávalók:
Hús:
-
5 csirke felső comb
-
só
-
fekete bors
-
mustár (nálam cukormentes)
-
pici olaj
-
gyros fűszerkeverék (nálam cukormentes)
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd bedörgöljük
mustárral. Ezt akár előző este is megcsinálhatjuk, addig jól átjárják a
fűszerek.
Egy tepsibe teszünk pici olajat, rátesszük a csirkecombokat, majd
alufóliával letakarva betesszük a sütőbe.
Amikor a hús már puha, leszedjük a
fóliát és úgy sütjük tovább, hogy jól lepiruljon kívülről. Amikor már nem olyan
meleg a hús, kicsontozom és még át szoktam pirítani pici olajon egy kis
mustárral és gyros fűszerkeverékkel.
Saláta:
Igazából itt mindenki a saját ízlése szerint
választhat, ki mit szeret. Ebben volt:
-
fél fej lila és fél fej fehér káposzta
-
2 paradicsom
-
római saláta
-
1 fej lilahagyma
-
1 kígyóuborka
Öntet:
-
2 pohár natúr joghurt
-
ízlés szerint majonéz (nálam cukormentes)
-
1 gerezd fokhagyma lereszelve
-
1 kovászos uborka lereszelve
-
só
-
fekete bors
-
kapor
-
édesítő
(ha túl sűrű lenne, fel
lehet higítani pici tejjel vagy vízzel)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése