Íme a másik lángos receptem, amit csinálni szoktam a lilahagymás mellett. Nagyon jó tésztája van és eszméletlen finom! Ezúttal a megszokott fokhagymás- tejfölös- sajtos mellett bolognais verzió is készült, ami szintén megér egy próbát, mert aki eddig kóstolta, sosem csalódott benne!! :) Próbáljátok ki, érdemes! :)
Hozzávalók:
-
1 kg liszt
(nálam ch csökk)
-
60 dkg burgonya
-
4 tk. só
-
1 dl olaj
-
langyos víz
(amennyit felvesz)
-
5 dkg friss
élesztő
-
cukor vagy
fruktóz az élesztő felfuttatásához
Elkészítés:
Az
élesztőt langyos vízben kevés cukorral vagy fruktózzal felfuttatjuk.
A
burgonyákat megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágva megfőzzük, megvárjuk míg
kihűl és összetörjük.
A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sót. Az összetört
burgonyát, az olajat és a felfutott élesztőt hozzáadjuk és elkezdjük
dagasztani. Langyos vizet öntünk hozzá, amennyit felvesz és egy rugalmas,
könnyű tésztát dagasztunk.
A tésztánkat visszatesszük a lisztezett aljú tálba,
a tetejét is megszórjuk liszttel, majd hagyjuk kelni legalább 1 órát, szép
nagyra megnő majd.
Amikor megkelt, egy kis tálba öntünk olajat, belemártjuk az
ujjainkat és tépkedünk a tésztából.
Kihúzogatjuk az olajos ujjainkkal, majd
forró olajban kisütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 20 db normál méretű lángos lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése