Az egyik kedvenc majonézes salátánk a kukoricasaláta mellett. Nem spóroltam ki a hagymát belőle, ezúttal 3 féle is került bele, valamint tettem bele még pluszban főtt tojást is. Sült, rántott vagy grillezett húsok nagyszerű kísérője lehet! Próbáljátok ki! :)
Hozzávalók:
-
6-7
db közepes burgonya
-
2
kis fej lilahagyma
-
3
szál újhagyma
-
ízlés
szerint metélőhagyma
-
5
db főtt tojás
-
1
nagy pohár tejföl
-
ízlés
szerint majonéz (nálam cukormentes)
-
mustár
(cukormentes)
-
pici
ecet
-
édesítő
-
pici
só
-
fekete
bors
Elkészítés:
A
burgonyákat meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd felkockázzuk és feltesszük
sós vízben főni. Ha megfőtt, félretesszük kihűlni.
A tojásokat szintén keményre
főzzük, megpucoljuk, majd kihűtjük.
A lilahagymákat félbe vágjuk, majd vékonyan
felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk és a metélőhagymát felaprítjuk.
Amikor a burgonya és a tojás kihűlt, a tojást felszeleteljük és összeállítjuk
az egész salátát, majd betesszük a hűtőbe pár órára hogy összeérjenek az ízek.
Mennyiségeket nem írok a majonézből, a mustárból és az ecetből, hiszen ez
mindenkinek a saját ízlése. Mindenesetre az ecettel óvatosan, mert nagyon elronthatjuk, ha túl sokat teszünk belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése