Most is számomra eddig ismeretlen blogot kaptam, ezúttal Böbétől kellett valami finomságot készítenem, aki az Utazás a gasztronómiában nevű blogot vezeti. A választás nem volt egyszerű, de végül sikerült, így ezt a nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető barackos mannát választottam.
A recepten csak annyit változtattam, (azon kívül persze, hogy cukor helyett xilitet, búzaliszt helyett pedig alacsonyabb szénhidrát tartalmú lisztet használtam) hogy vaníliás cukor helyett vanília eszenciát használtam hozzá, és mivel az a méretű tepsi, ami a receptben meg volt adva, épp foglalt volt, valamivel nagyobb tepsiben készült a süti. Nem is lett így olyan szép magas, amilyennek kellett volna lennie, de az ízéből természetesen ez nem von le semmit, mert egy nagyon finom, könnyű tésztájú édesség lett belőle! :) Böbe receptje itt található.
Hozzávalók:
-
4
db tojás
-
2
dl olaj
-
4
ek. tej
-
3
ek. tejszín
-
1
ek. vaníliás cukor (nálam 1 ek. vanília eszencia)
-
20
dkg cukor (nálam xilit)
-
fél
cs. sütőpor
-
20
dkg liszt (nálam ch csökk)
-
szeletelt
mandula
-
bármilyen
gyümölcs (nálam most 6 db nektarin)
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat
habosra keverjük a xilittel, majd kanalanként mehet bele az olaj, a tej és a
tejszín.
Az átszitált lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt is kis adagokban
hozzákeverjük a masszához.
Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjéket
is.
Vajazott, morzsázott tepsibe (20x30 cm-es) öntjük a masszát, majd a
tetejére pakoljuk a gyümölcsöket és szórunk rá szeletelt mandulát is.
Kb 30
perc alatt sül meg, de tűpróbával ellenőrizzük.
Nagyon guszta lett Nálad is! Jó választás volt:))
VálaszTörlés