Elérkezett a Blogkóstoló 15. fordulója, most Süni Süti kapta a háziasszony szerepet, aki Anikó Olajbogyó blogját sorsolta nekem.
Annyi finomságot láttam nála, hogy egyszerűen alig tudtam eldönteni, hogy mit készítsek. Mivel tavasz van, itt a medvehagyma szezon, úgy döntöttem, hogy Anikó medvehagymás gnocchi receptje lesz az, amit elkészítek.
Nagyon finom lett, a családnak is nagyon ízlett, úgyhogy a közeljövőben ismét készül majd egy adag belőle. És nem csak nagyon finom, de a színe is nagyon szép, a saját készítésű medvehagyma pestomat használtam hozzá :)
Nagyon finom lett, a családnak is nagyon ízlett, úgyhogy a közeljövőben ismét készül majd egy adag belőle. És nem csak nagyon finom, de a színe is nagyon szép, a saját készítésű medvehagyma pestomat használtam hozzá :)
A ragu, ami rajta van, az előző napról megmaradt sült csirkéből készült gombával és tejföllel, és ki fogom próbálni Anikó tejfölös- pirított szalonnás verzióját is hozzá.
Ezúton is köszönöm Anikónak a receptet! :)
Hozzávalók:
-
1
kg burgonya
-
30-40
dkg liszt (nálam ch csökk)
-
3
ek. medvehagyma pesto (felaprított medvehagyma is jó)
-
2
kk. só
-
2
tojás sárgája
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk,
felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük és kihűtjük. Összetörjük, majd mehet
hozzá a liszt, a tojások sárgája, a só, a medvehagyma pesto (vagy a
felaprított medvehagyma) és összegyúrjuk.
Akkor jó a tészta, ha még lágy, de
már elválik az edény falától. Ilyenkor még átgyúrjuk liszttel, majd tépünk
belőle maroknyi darabokat.
Elnyújtjuk a kezünkkel vékonyra, aztán késsel ujjnyi
vastag darabokra vágjuk őket.
Villával átgörgetjük őket, de akár úgy is
csinálhatjuk, hogy csak megnyomkodjuk a tetejüket villával, így majd jobban
tapad rájuk a szaft.
Lobogó sós vízben főzzük meg őket. Akkor jó, amikor feljönnek
a víz tetejére, 1 percet még várunk, aztán szedhetjük is ki őket szűrővel.
Vajon átforgatjuk őket, és már fogyaszthatjuk is.
Mehet rá bármilyen szósz,
amit szeretünk.
Az enyémre felhasználtam a tegnapról megmaradt sült csirke maradékát.
Megdinszteltem hozzá egy fej vöröshagymát pici olajon, szórtam rá pici pirospaprikát, dobtam rá gombát. Amikor a gomba összeesett, rádobtam a csontról leszedegetett húsdarabokat, borsoztam és sóztam, jól átpirítottam, tettem bele 2 kiskanál medvehagyma pestót is, majd egy kis doboz tejfölt kikevertem simára és azt is hozzákevertem. 1 percet rottyant és ment is rá a gnocchira.
Nagyon tetszik, biztos mennyei volt :D
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg az volt :)
TörlésGyönyörű fotók! És persze nagy örömködés részemről, hogy szívesen fogyasztottátok :D
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésAzóta megkóstoltuk tejfölös-szalonnásan is, úgy is nagyon szerettük :)