Ezt az egyszerű de nagyszerű receptet Szofikánál láttam először, így el is készítettem karácsonyra a hagyományos zserbó mellé.
Tényleg nagyon egyszerű, hamar készen van, egyedül a csokizás időigényes, de az sem olyan vészes. :)
Hozzávalók:
-
15
dkg darált háztartási keksz (nálam a cukormentes verziója)
-
10
dkg darált dió
-
pici
rum vagy aroma (nem kötelező)
-
bevonáshoz:
15-20 dkg csokoládé és darált dió
Elkészítés:
A darált kekszet és a diót
összekeverjük, majd adunk hozzá annyi sárgabaracklekvárt, hogy jól formázható
masszát kapjunk.
Én tettem bele még pluszban pici rumot is.
Addig, amíg a
csokit felolvasztjuk gőz felett, betesszük a masszát a hűtőbe, aztán
belemártogatjuk villa vagy fogpiszkáló segítségével (nekem ez nem vált be, mert
leestek róla a golyók) a csokiba, majd szórunk rá diót díszítésnek.
Sütőpapírra
tesszük őket, mert ha ezen megkötnek, könnyen leszedhetjük róla.
Nekem a
csokizás nem sikerült túl szépre, így én megforgattam még dióban az összes
golyót.
Én is kipróbáltam, nagyon fincsi, csak ajánlani tudom mindenkinek :)
VálaszTörléshttp://sunisuti.blogspot.hu/2014/03/15-blogkostolo-zserbogolyo.html