Hozzávalók:
Tészta:
-
40
dkg liszt (nálam ch csökk)
-
1
tojás + 1 sárgája
-
2
dkg élesztő
-
1
dl tej
-
pici
cukor az élesztő felfuttatásához
-
1
késhegynyi szódabikarbóna
-
15
dkg margarin vagy zsír
-
pici
vanília eszencia
-
csipet
só
Töltelék:
-
15
dkg xilit
-
20
dkg darált dió
-
sárgabarck
lekvár
Máz:
-
10
dkg por xilit
-
3
ek. kakaópor (cukrozatlan)
-
3
dkg vaj vagy margarin
-
2-3
ek. forró víz
Elkészítés:
A tésztához először az élesztőt
felfuttatjuk langyos tejben pici cukorral.
A margarint vagy zsírt mikróban
picit megmelegítjük.
Ahogy felfutott az élesztő, tésztát gyúrunk belőle, majd
hagyjuk 30 percet,1 órát pihenni letakarva, majd 3 részre osztjuk.
A
töltelékhez a diót összekeverjük a xilittel.
A tepsit vajazzuk, majd morzsázzuk
vagy lisztezzük.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk, majd az első mehet is a
tepsibe. Kenünk rá baracklekvárt, erre megy a töltelék fele, én erre is szoktam lekvárt csepegtetni, majd a másik
kinyújtott tészta, lekvár és erre a töltelék másik fele, majd lekvár csepegtetés. A tetejére megy az
utolsó tészta lap, majd betesszük a sütőbe, míg szép aranyszínű lesz.
Hagyjuk a
tepsiben kihűlni, majd elkészítjük rá a mázat.
A kakaót összekeverjük a por
xilittel, megmelegítjük a vajat a mikróban, hozzákeverjük és mehet bele a forró
víz.
Simára összekeverjük, majd egyenletesen ráfolyatjuk a sütink tetejére.
Amikor
megdermed a máz a tetején, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése