Hozzávalók:
-
7
db csirkecomb
-
1
nagy fej vöröshagyma
-
1-1
szál répa és zöldség
-
15
dkg zöldborsó
-
4
fej gomba
-
1
kis pohár tejföl
-
pici
pirospaprika
-
kb
3 csipet tárkony
-
só
-
fekete
bors
Elkészítés:
A csirkecombokat jól megmossuk, majd
leszedjük a húst a csontról és feldaraboljuk.
A zöldségeket is előkészítjük.
A
vöröshagymát felaprítjuk, majd kis olajon elkezdjük a hagymát dinsztelni.
Szórunk rá pici pirospaprikát, majd mehet rá a hús és addig pirítjuk, míg ki
nem fehéredik.
Ekkor mehetnek rá a zöldségek, majd a fűszerek is, és jól
átforgatjuk az egészet. Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és
hagyjuk, hogy minden megpuhuljon.
Amikor a hús és a zöldségek is megpirultak, a
tejfölt csomómentesre kikeverjük, majd hőkiegyenlítés miatt keverünk hozzá a
forró léből. Ha valaki szeretné, hogy sűrűbb legyen a leves, akkor tegyen bele
lisztet is, én azt kihagytam, mert így egészségesebb és szerintem finomabb is.
A tejföllel jól átkeverjük az egészet, pár percig hagyjuk tovább rotyogni, majd
tálalhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése