Hozzávalók:
-
1
bőrös sertés csülök
-
5
közepes burgonya
-
só
-
fekete
bors
-
3
tk. mustár
-
6-7
tk. sűrített paradicsom
-
pici
curry
-
pici
bazsalikom és oregano
Elkészítés:
A csülök bőrös felét bevagdossuk, majd
mindkét oldalát besózzuk.
Elkészítjük a pácot hozzá, amihez összekeverjük a
mustárt a sűrített paradicsommal, borsozzuk és a többi fűszert is hozzátesszük.
A páccal alaposan bekenjük a hús mindkét oldalát, majd egy éjszakára betesszük
a hűtőbe. Másnap egy olajozott tepsibe tesszük a pácolt csülköt (bőrös oldala
legyen alul), de ha valaki zsírral jobban szereti, tegyen mellé zsírt az olaj
helyett.
Alufóliával lefedjük, majd betesszük a sütőbe.
Legalább 3 óra kellett
neki, míg megsült, de persze ez a csülök méretétől is függ.
Közben többször
ránézünk és meglocsolgatjuk. Én kb 2 óra sülés után mellédobáltam a
felszeletelt burgonyát, és ismét letakartam alufóliával, hogy a burgonya is
megpuhuljon.
Amikor már puha, és a hús is megpuhult, vegyük le róla a fóliát és
süssük így tovább, hogy szépen megpiruljon a csülök (a bőrös fele is) és a
burgonya is.
Én tejfölös uborkasalátát csináltam hozzá, de dinsztelt
káposztával is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése