Imádom a spenótot, és mivel volt itthon egy kisebb adag, nem akartam a szokásos főzeléket készíteni belőle, így ezt találtam ki. A párom imádja a szalonnát, így az is került bele, szerintem bőven elég volt bele ez a mennyiség, de ő azt mondta, simán el tudta volna viselni ha kétszer ennyi szalonna kerül bele...:)
Egyébként nagyon finom lett, csak ajánlani tudom!!
Hozzávalók:
-
12 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-
1 kk. sütőpor
-
2 egész tojás
-
40 dkg friss spenót
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
1 szelet szalonna (kb. 15 dkg)
-
só
-
fekete bors
-
3 szál újhagyma
-
1 nagyobb burgonya
-
1 kis pohár tejföl
-
15- 20 dkg sajt
Elkészítés:
A spenótok szárát leszedjük, alaposan megmossuk, majd felvágjuk a nagyobb
leveleket.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd megpirítjuk, közben
hozzáadjuk a felkarikázott újhagymákat is. Erre mehet a spenót, majd reszelünk
hozzá fokhagymát, borsozzuk és a szalonna sósságára vigyázva sózzuk is.
Amikor
összefonnyadt a spenót, félretesszük és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat ketté
választjuk, majd a fehérjét habbá verjük és félretesszük.
A sárgáját
beletesszük egy nagyobb tálba, majd mehet rá a reszelt burgonya, majd a kihűlt
szalonnás- hagymás spenót. Összekeverjük, majd mehet bele a tejföl és a reszelt
sajt, de sajtot hagyjunk majd a tetejére is.
A sütőporos lisztet kisebb
adagokban hozzákeverjük a tésztához, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a
felvert tojásfehérjét is.
Kivajazott, lisztezett kisebb tepsibe (nálam 22x32
cm- es volt) öntjük a tésztát, a tetejére szórunk sajtot és betesszük a sütőbe.
Kb 45 perc alatt készül el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése