Hozzávalók:
Tészta:
-
2 nagyobb tojás
-
liszt
-
cukor (nálam xilit)
-
sütőpor
3 ugyanolyan pohár szükséges hozzá.
A lényeg az, hogy mindig annyi cukrot és lisztet
(ehhez jön 1 kk. sütőpor) tegyünk a poharakba, ameddig a tojás csíkja van. A
liszthez hozzákeverünk mindig + 1 dl lisztet és plusz 1 kk. sütőport.
Az egyik pohárba beleütjük a tojásokat, picit
összekeverjük, a másik pohárban ugyanannyi cukrot vagy xilitet teszünk, ameddig
a tojás van, a harmadik pohárba pedig lisztet teszünk 1 kk. sütőporral, szintén
a tojással megegyező szintig.
A liszthez még hozzáteszünk plusz 1 dl lisztet (2
feles pohárban mértem) és még 1 kk. sütőport.
Krém:
-
500 g gesztenyemassza (nálam natúr)
-
ízlés szerint
por xilit (nem mértem, de kb 10-15 dkg lehetett körülbelül)
-
pici rum vagy
aroma
-
20 dkg margarin
-
1 csomag
vaníliás pudingpor
-
kb 3 dl tej
-
meggy
A
gesztenyemasszát lereszeljük vagy burgonyanyomón átnyomjuk, majd öntünk bele
pici rumot vagy rum aromát. A puha margarint kikeverjük a por xilittel és
hozzákeverjük a rumos gesztenyemasszát. A pudingot sűrűre főzzük a 3 dl tejben,
és amikor kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyés masszához. (Csináltam már úgy is,
hogy a meleg pudingba tettem bele a margarint. Kicsit ugyan csomós állagú lett
így a vajtól, de amikor hozzákevertem a gesztenyemasszához a robotgéppel,
csomómentes lett.)
Összeállításnál
tortaformát használtam. A tortalapra tettem egy kis krémet, arra pakoltam
sorban meggyet, majd ment rá a többi krém. Betettem a hűtőbe 3 órára, majd a
tortaforma szélét nagyon óvatosan körbevágtam és leemeltem róla a karimáját.
Díszítésnek
felvertem kb 1.5 dl tejszínhabot por xilittel és 1 csomag habfixálóval és
pakoltam még rá meggyet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése