Végre itt a medvehagyma szezon!! :) Többek között ezt a medvehagymás rizi- bizit készítettem belőle. Érdemes kipróbálni, mert nagyon nagyon finom!
Hozzávalók:
-
fél kg rizs
-
450 g zöldborsó
-
fél csokor medvehagyma
-
pici olaj
-
só
Elkészítés:
A rizst pici olajon megpirítjuk, majd hozzátesszük a fagyasztott vagy friss zöldborsót illetve a felaprított medvehagymát.
Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje.
Megsózzuk és lefedve hagyjuk megpuhulni, de többször ránézünk és átkeverjük.
Ha már beitta a rizs a folyadékot, de még nem puha, öntsünk rá még egy kis vizet, de nekem ennyi bőven elég szokott lenni rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése