Itt egy másik medvehagymás receptem. Először sima natúr húsnak indult az ebéd, aztán közben meggondoltam magam és ez lett belőle :) A párom azt mondta, hogy egy étteremben is el tudná képzelni ezt a fogást, így azt hiszem, ennél nagyobb dicséretet nem is kaphattam volna! :)
Hozzávalók:
-
11 szelet tenyér nagyságú sertéscomb (kb. 1 kg)
-
fél csokor medvehagyma
-
3 fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
fél kg gomba
-
pici pirospaprika
-
1 kis pohár tejföl
-
só
-
őrölt fekete bors
-
mustár
-
pici liszt (nálam ch csökk.)
Elkészítés:
A hússzeleteket én túl nagynak találtam, így elfeleztem őket. Egyenként befűszereztem mindkét oldalukat sóval és őrölt fekete borssal, majd a legvégén 3 teáskanál csípős mustárt is tettem a szeletekre, és ezzel még jó alaposan átforgattam a húsokat.
Hagytam állni kb. 1 órát. A hússzeleteket megforgattam lisztben, majd pici olajon pirosra sütöttem mindkét oldalukat.
Amikor a húsokkal végeztem, felaprítottam 3 fej vöröshagymát, majd rátettem arra az olajra, amin a húsok sültek. Lepirítottam a hagymát, de át kellett tennem egy nagyobb lábasba, mert a teflon edényemben nem fért volna el az egész kaja :)
Szóval a hagymára szórtam pici pirospaprikát, majd rátettem a gombaszeleteket és a felaprított medvehagymát és erre rádobáltam a megpirított hússzeleteket. Tettem hozzá 2 kiskanál mustárt, ráreszeltem a fokhagymákat, majd felöntöttem vízzel, hogy teljesen megpuhuljon a hús.
Nem kellett már bele sem só, sem pedig más fűszer, bőven elég volt, ami a húson volt.
Amikor már a húsok puhák voltak, szedtem ki a szaftból és hozzákevertem a tejfölhöz hőkiegyenlítés gyanánt, és hozzáadtam a húsokhoz. Pár percet még hagytam rotyogni, és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése