Hozzávalók:
- 8-9 nagyobb
burgonya
- fél szál
füstölt kolbász
- 1 szál
lecsókolbász
- 10 db tojás
- 1 fej
vöröshagyma
- 1 kis pohár
tejföl
- ízlés
szerint majonéz (nálam cukormentes)
- ízlés
szerint mustár
- fekete bors
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, majd egészben feltesszük
főni sós vízben. Én nem szoktam teljesen megfőzni, mert ha nagyon puha, szétesik szeletelés közben.
A 10 tojást is keményre főzzük.
A füstölt és a
lecsókolbászt felkarikázzuk, majd pici olajon megpirítjuk.
A vöröshagymát
megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
Amikor a burgonya megfőtt, kihűtjük, majd
felszeleteljük.
A tejfölt összekeverjük ízlés szerint majonézzel, mustárral és
kicsi őrölt fekete borssal.
Egy kisebb tepsit előveszünk, nagyon vékonyan
kiolajozzuk, majd a burgonya szeletekkel kirakjuk az a tepsi alját. Ez kb. a
burgonyánk fele.
Erre mehet a megpirított kolbászok fele és 5 főtt tojás
felszeletelve, majd a hagymakarikák fele. Locsoljunk rá a kolbászból kisült
zsiradékból. Az ízesített tejfölből kanalazzunk a tetejére, majd jöhet a
következő réteg szeletelt burgonya, arra a kolbászok másik fele, majd a másik 5
főtt tojás és a maradék hagymakarika.
Erre a rétegre is locsoljunk a
zsiradékból, majd jöhet a maradék tejföl a tetejére.
Frissen őrölt fekete
borsot szórunk a tetejére, majd sütőbe tesszük kb. 40 percre, míg a burgonya
megpuhul és a teteje is megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése