Egy nagy nagy kedvenc következik, a testvérem például annyira szereti, hogy születésnapjára nem tortát, hanem ilyen baracklekváros piskótatekercset kért, ami a képeken is szerepel :)
Kerülhet bele lekvár, különböző krémek, pl gesztenyekrém, de csináltam már túrós- mascarponés- gyümölcsös krémmel is, mindegyikkel nagy sikere lesz.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor (nálam most xilit)
- 12 dkg liszt (ch csökk.)
- 1 citrom reszelt héja
- bármilyen lekvár vagy krém
- porcukor (nálam xilit) a szóráshoz
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük a xilittel nem túl kemény
habbá, majd hozzákeverjük óvatosan a tojások sárgáját. Mehet bele a reszelt citromhéj
is.
Hozzákeverjük óvatosan a lisztet, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen
elkenjük a masszát.
Hamar megsül, kb 10-12 perc kell neki.
Kivesszük a sütőből,
pár percet pihentetjük és egy vizes konyharuhára fordítjuk a piskótalapot,
lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és így
hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, kitekerjük, megkenjük (a felső részre ne sokat
kenjünk, ha lekvárral csináljuk, mert kifolyik, de azért a krémmel is óvatosan bánjunk) és feltekerjük.
Megszórjuk por xilittel,
vagy megkenhetjük bármilyen krémmel, majd felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése