Persze simán mehet bele meggy helyett bármilyen gyümölcs, ki mit szeret.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor (nálam xilit)
- fél vanília rúd vagy pici vanília eszencia (elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja
- pici őrölt fahéj
- meggy
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a xilittel
felverjük nem túl kemény habbá, majd óvatosan elkeverjük benne a sárgájákat,
amihez előzőleg hozzákevertük a fahéjat, a vaníliát vagy eszenciát és a citrom
reszelt héját.
A lisztet óvatosan beleforgatjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt
tepsibe öntjük a masszát. Rádobáljuk a meggyeket a tetejére, amiket előzőleg
már kimagoztunk, aztán betesszük a sütőbe kb 30-35 percre, ez természetesen
sütőtől függ.
Ha kihűlt, felszeleteljük, megszórjuk por xilittel és tálalhatunk
is.
Én készítettem mellé egy kis meggy mártást is, mert sok lett a meggy, amit
elővettem. Semmi extra elkészíteni, csak a meggyet feltettem egy kis lábasban,
levet engedett, édesítettem, tettem bele pici fahéjat, pár percet forraltam és
ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése