Azt hiszem, ezt is felveszem mostantól a kedvenc főzelékeim listájára. :)
Alapjában véve nem nagyon szeretem a zöldbabot, de így elkészítve ez a főzelék valami isteni jó lett! :)
Most is törekedtem arra, hogy semmi lisztes rántás ne kerüljön bele, így önmagával sűrítettem, teljesen jó állaga lett. Attól különleges igazából egy picit, hogy kapor került bele és egy ici- pici curry, ami nagyon feldobja az ízét, tényleg nagyon finom! :)
Ezúttal sült csirke volt mellé, de pörkölttel, fasírttal, vagy akár önmagában is megállja a helyét :)
Hozzávalók:
-
50
dkg zöldbab
-
1
fej vöröshagyma
-
1
gerezd fokhagyma
-
1
kis pohár tejföl
-
pirospaprika
-
só
-
fekete
bors
-
kapor
-
pici
curry
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra
vágjuk, majd kis olajon elkezdjük pirítani.
Ha már üveges a hagyma, lehúzzuk a
tűzről és szórunk rá pirospaprikát, majd mehet rá a zöldbab.
Együtt pirítjuk
pár így pár percet, majd sózzuk, borsozzuk, szórunk rá kaprot és egy nagyon
pici curryt.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi nem lepi el teljesen, de azért meg
tudjon főni, és hagyjuk a babot puhulni.
Amikor már puha, veszünk ki belőle
1.5-2 merőkanál zöldbabot, majd botmixerrel pépesítjük.
Ehhez keverjük hozzá a
tejfölt, majd mehet vissza az edénybe.
Egyet forralunk még rajta és el is
készültünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése