Hozzávalók:
- fél kg
sertéshús (lehet darált vagy szeletelt is)
- 2 kis
konzerv sűrített paradicsom
- 400 g
fejtett bab (vagy bármilyen bab)
- 1 konzerv
csemegekukorica (cukormentes)
- 3 nagy fej
vöröshagyma
- 2 gerezd
fokhagyma
- só
- fekete bors
- pici őrölt
kömény
- pirospaprika
- chilipaprika
vagy őrölt chili ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd kis olajon megpirítjuk.
A tűzről lehúzva szórunk rá pirospaprikát, majd mehet vissza a tűzre és
tehetjük rá a húst és a felaprított fokhagymát.
A húst lepirítjuk, majd
fűszerezzük.
Én a chilit a végén szoktam beletenni.
Ha nem darált hússal
csináljuk, akkor tehetjük is bele az előző este beáztatott és lecsöpögtetett
babot és tegyük hozzá a paradicsompürét.
Jól keverjük át, öntsük fel pici
vízzel és hagyjuk fedő alatt puhára főni a húst és a babot is. Ha szeletelt
sertéshússal csináljuk, mint ahogy most én is, akkor úgy szoktam, hogy mikor
lepirult a hús, hozzáöntöm a paradicsompürét, felöntöm pici vízzel és hagyom a
húst kb 25 percet főni fedő alatt és csak utána teszem bele a babot.
Ha idő
közben elfőne a leve, öntsünk hozzá pici vizet.
Amikor már minden puha, teszünk
bele chilipaprikát, vagy őrölt chilit és a kukoricát.
Pár percet hagyjuk még
összeforrni az egészet és tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése