Nagy kedvenc nálunk a sült hús, bármilyen is legyen, imádjuk. Mondjuk nekem a csülök nem tartozik a nagy kedvenceim közé, azért megkóstoltam :)
A pácot is variálhatjuk sokféleképpen, ahogyan a burgonya helyett többféle zöldséget is dobálhatunk a csülök alá (én ezt jobban szeretem).
A pácot is variálhatjuk sokféleképpen, ahogyan a burgonya helyett többféle zöldséget is dobálhatunk a csülök alá (én ezt jobban szeretem).
Mindegy, melyik variációt készítjük, a siker nem marad el! :)
Hozzávalók:
-
1
egész sertéscsülök
-
1
nagy vöröshagyma
-
2
fokhagyma
-
1
kk. egész fekete bors
-
1
kk. egész köménymag
-
3
babérlevél
-
1
kg burgonya
Páchoz:
-
só
-
fekete
bors
-
2
ek. sűrített paradicsom
-
2-3
ek. mustár
-
2
kis gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Ha szükséges, a csülök bőrét
megtisztítjuk.
Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi.
A vízbe beledobjuk
a vöröshagymát, az egész fekete borsot és köménymagot, valamint a babérlevelet
és a fokhagymát is.
Addig főzzük a csülköt, amíg félig megpuhul.
Nekem ez 1.5
óra volt, de ez függ a csülök méretétől is.
A tepsi alját kirakosgatjuk a
felszeletelt burgonyával, öntünk rá pici olajat és sózzuk.
Erre megy a csülök,
amit előtte bekentünk az előre összekevert páccal.
Betesszük a sütőbe és készre
sütjük.
Időnként meglocsolgatjuk a szafttal, ami alatta lesz és kenegessük a maradék
páccal is. Nekem a sütőben is kb 1.5 óra kellett, míg végleg elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése