Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (nálam ch csökk.)
- 3 dkg élesztő
- pici langyos tej
- pici cukor az élesztő felfuttatásához
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csokor medvehagyma
- 1 tk. fekete bors
- 2 tk. só
- 15 dkg reszelt sajt a tetejére
- 1 db tojás a kenéshez
- szezámmag
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben a cukorral.
A
medvehagymát felaprítjuk.
Egy tálba
beletesszük a lisztet, mehet rá a felfutott élesztő, a tejföl, a só, a bors, a
margarin vagy vaj és a medvehagyma.
Jó alaposan
összedolgozzuk a tésztát.
45 percre- 1
órára félretesszük letakarva, hogy pihenjen.
Kelesztés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és a reszelt sajttal, majd felvágjuk.
Kelesztés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és a reszelt sajttal, majd felvágjuk.
Addig
sütjük, amíg szép barnák nem lesznek.
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés