- 1 zacskó zöldségkeverék
- nagy fej vöröshagyma
- pici petrezselyem
- só
- fekete bors
- 2-3 kk. keményítő+ kis tej
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, pici olajon lepirítjuk,
majd mehet rá a zöldségkeverék.
Jól összeforgatjuk, fűszerezzük, rászórjuk az
aprított petrezselymet is, aztán felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Amikor
megpuhultak a zöldségek, veszünk ki belőle 1.5-2 merőkanállal (lé nélkül) és
összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a többihez.
Ha nem elég sűrű, akkor 2-3
kávéskanál keményítőt csomómentesre keverünk egy pici tejjel, hozzáöntjük a
főzelékhez, pár pillanatot várunk, amíg besűrűsödik, félrehúzzuk és már kész is.
Én most fasírtot készítettem hozzá, de tükörtojással is szoktam enni.
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés