Ez is egy kedvenc lekvárunk :) Nem vagyok egészen normális, hogy a legnagyobb melegben nekiállok lekvárt főzni, de ez van :) valakinek muszáj megcsinálnia :)
Isteni finom lett, úgyhogy megérte végig a tűzhely mellett állni! :)
Isteni finom lett, úgyhogy megérte végig a tűzhely mellett állni! :)
Ja, és fagyasztott meggyel is működik, ha esetleg van valakinek pár csomaggal elfekvőben a fagyasztóban, tapasztalatból mondom! :) Xilitből és fahéjból most sem írok mértékeket, mert mert ez mindenkinek a saját ízlése. Bár most meggyből sem írok, mert őszintén szólva fogalmam sincs mennyi volt...:) De teljesen mindegy, mert elronthatatlan :)
Hozzávalók:
-
meggy
-
xilit
-
őrölt fahéj
Elkészítés:
A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk, majd kisebb adagokban botmixerrel
pürésítjük. Én nem az egészet pürésítettem, mert szeretem, ha vannak benne meggy
darabok is. Feltesszük a tűzre és magas lángon melegítjük addig, amíg fel nem
forr, aztán levesszük a lángot alacsonyabbra.
Habos lesz, de nem kell
megijedni, mert el fog főni róla a hab.
Édesítjük és fahéjazzuk ízlés szerint.
Forrástól
számítva még legalább 2 órát főztem, én ezt az állagot szeretem, de ez is ízlés
kérdése.
Még forrón, alaposan kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe szedjük és
fejre fordítjuk 20 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba amíg ki nem
hűlnek.
Nagyon finom lehet szép a színe a fahéjat pedig nagyon szeretem a meggyel együtt. Most én sárgabarackot szeretnék majd fahéjjal ízesíteni nem tudom milyen lesz eddig még nem csináltam ízesítve?
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésA baracklekvár nagyon nagyon fincsi fahéjjal ízesítve! Jövő héten csinálok még egy adag baracklekvárt, az egyik része fahéjas lesz, az biztos! :)