Ééééés, itt a 100. bejegyzés!!! :) Tudom, nem egy nagy szám, de ahhoz képest, hogy kb. fél éves a blogom, nekem igenis az! :)
Egy egyszerű, könnyen elkészíthető, gyors tésztás ételt hoztam. Jelen esetben a gyors nem éppen igaz, mert én házi tésztát gyártottam hozzá, de ha valaki boltiból csinálja, tényleg pikk- pakk készen van :)
Hozzávalók: (2 személyre)
-
25 dkg garnélarák
-
1.5 dl főzőtejszín
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
só
-
bors
-
pici pirospaprika
-
vágott petrezselyem
-
vaj
-
olívaolaj
-
20 dkg tészta (nálam ez most házi
gyártmány volt)
Elkészítés:
A fagyasztott
garnélarákokat vízbe áztatjuk, hogy felolvadjanak.
Egy serpenyőben fele- fele
arányban vajat és olívaolajat hevítünk, majd erre mehet a vékony szeletekre
darabolt fokhagyma.
Ahogy kezdenek pirulni a fokhagymák, tehetjük rá a
lecsöpögtetett garnélákat, majd így is pirítjuk kicsit.
Sózzuk, borsozzuk, majd
felöntjük a fehérborral és hagyjuk pár percet párolódni az egészet.
Megkóstoljuk,
majd ha szükséges, fűszerezzük még.
Mehet bele a tejszín és a felaprított
petrezselyem is.
Hagyjuk egy kicsit, hogy összerottyanjon, és már tehetjük is
bele a kifőtt tésztát. Jól átforgatjuk ezzel is, és már tálalhatunk is.
|
Házi tésztám |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése