Hozzávalók:
-
15 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-
15 dkg porédesítő
-
20 dkg bármilyen aszalt gyümölcs
-
4 tojás
-
1 kis marék dió
-
1 citrom reszelt héja
-
1 narancs (ha nagy, akkor elég a fele)
reszelt héja
-
rum vagy rum aroma
-
1 cs. sütőpor
-
10 dkg vaj vagy margarin
-
1-1,5 dl tej
Elkészítés:
Az aszalt
gyümölcsöket leöntjük rummal (én most aromát használtam) és félretesszük. A diót is összetördeljük akkora darabokra, amekkorák az gyümölcsök és azt is hozzákeverjük.
A
tojások sárgáját habosra verjük a porédesítővel.
Ha ez megvan, mehet bele a
citrom és a narancs reszelt héja, a vaj, a liszt is és a sütőpor is, valamint
annyi tej, amennyitől nem lesz túl sűrű a tésztánk. Nekem kb 1-1.5 dl kellett
bele. Jól összekeverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a
lisztes keverékünkbe.
Az aszalt gyümölcsök is mehetnek bele, de mielőtt
hozzákevernénk azokat is, 1 ek. lisztet szórjunk rá és keverjük össze, így nem
süllyednek majd bele a gyümölcsök az aljára.
Vegyünk elő egy őzgerincformát,
vagy valamilyen hosszúkás sütőformát és vagy sütőpapírral béleljük ki, vagy
vajazzuk és lisztezzük, mielőtt beleöntenénk a masszát.
Kb. 45 perc kell neki,
míg megsül.
Ha időközben nagyon barnulna a teteje, tegyünk rá alufóliát és úgy
tegyük vissza a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése